Dacă vă doriți o carte horror excepțională, citiți ”Misery” de Stephen King!

1_stephen_king_misery

Un scriitor renumit nimerește în capcană, în casa ”celei mai înfocate admiratoare”, după ce aceasta îi salvează viața dintr-un accident cu mașina. Femeia – care se întâmplă să mai fie și fostă asistentă medicală – îl hrănește pe scriitor intravenos, îl îndoapă cu narcotice și hotărăște să-l țină prizonier în casă până acesta îi îndeplinește cea mai înfocată dorință. Despre ce dorință este vorba și cum scapă scriitorul din casa femeii vedeți în roman.

Este o carte excepțional scrisă, pe care o recomand cu drag tuturor iubitorilor genului thriller. Cu „Misery” n-o să vă plictisiți nici o clipă, pentru că acțiunea derulează ca o avalanșă și este foarte puțin previzibilă.

Cartea o puteți procura de la bestseller.md la prețul de 162 lei. Sau o citiți online, în variantă pdf, în limba engleză sau în română (vedeți mai jos linkurile).

Stephen Edwin King este un scriitor a cărui celebritate a depăşit cu mult graniţele comunităţii de cititori pasionaţi de thrillere, literatură horror, fantasy sau SF, ajungând un adevărat star al culturii de masă. Numărul titlurilor publicate până în prezent este copleșitor, însă genul care i-a adus notorietatea mondială a rămas neschimbat, cu o singură excepţie: cartea sa autobiografică Despre scris (Editura Nemira, 2007).

S-a născut în Portland, Maine, într-o familie cu probleme. După ce părinţii au divorţat, a fost crescut de mamă şi a locuit multă vreme împreună cu bunicii din partea ei, de care a rămas foarte ataşat. Studiile şi le-a făcut laUniversity of Maine, în Orono, unde a absolvit secţia deliteratură engleză. Diploma de licenţă îi dădea şi dreptulde a preda la clase de liceu, ceea ce a şi făcut o vreme, la Hampden Academy din Hampden, Maine. În timpul facultăţii a întâlnit-o pe soţia lui, Tabitha, cu

care are trei copii şi trei nepoţi, şi care i-a stat alături în ciuda programului solicitant şi a nenumăratelor schimbări de domiciliu. Înainte să-i apară primul roman, King a trecut printr-o perioadă de privaţiuni, fiind nevoit să accepte slujbe sub calificarea lui. Tot acum a început să aibă probleme serioase cu alcoolul, dependenţă cu care s-a luptat mai bine de zece ani.

A publicat prima povestire, The Glass Floor, în 1967, iar primul roman acceptat de un editor a fost Carrie. Apărut în 1974, Carrie l-a salvat pe Stephen King de viitoare griji băneşti şi i-a dat posibilitatea să trăiască doar din scris. A urmat Salem’s Lot, un alt titlu extrem de popular, succedat de o adevărată avalanşă de romane. La unmoment dat a semnat chiar cu pseudonim, ca Richard Bachman, o dată pentru că un autor care publicafrecvent mai mult de un roman pe an era considerat demâna a doua, şi apoi pentru a verifica dacă poate avea un succes la fel de mare renunţând la semnătura care-l consacrase.

Celebru, adulat şi bogat (în 2006 venitul anual i-a fost estimat la suma de 40 de milioane de dolari), King a dovedit de-a lungul anilor un interes nedisimulat pentru comunitate şi s-a implicat în mai multe proiecte filantropice. A finanţat construirea unui Centru al artelor şi al muzicii din Massachussets, care poartă numele mamei sale, şi a contribuit la ridicarea unei aripi suplimentare a bibliotecii municipale din Bangor.

A făcut nenumărate donaţii şi a acordat burse, iar în 1994 a acoperit cu motocicleta 7000 de kilometri, în Statele Unite, pentru a susţine astfel librăriile independente. Iubeşte rockul şi baseball-ul, este membru al trupei The Rock Bottom Remainders, cu care a susţinut numeroase concerte şi împreună cu soţia lui deţine un important post de radio din Maine, care transmite meciuri de baseball şi muzică rock.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s