Citim cu dragoste despre dragoste! „It’s complicated” de Zina Zen

Demult nu am citit o carte cu poezii care să mă înfioare așa! Cartea lui Zina Zen, It’s complicated, este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut de la începutul lui 2015. Fiecare poezie din această carte e ca o pasăre cu aripa frântă, îngrijită o perioadă cu gingășie, apoi vindecată și lăsată să se ridice în ceruri, să o vadă și să o admire tot pământul, toată lumea… Poezii care îți rămân în suflet de la prima lectură, pentru că împrăștie cu o ușurință surprinzătoare căldură, liniște, împăcare… Eu am citit cartea cu multă dragoste! Cum altfel să citești o carte despre iubire, care îți atinge sufletul?

zina-zen-its-complicated

„It’s complicated” de Zina Zen

Ah, da, trebuie să amintesc că între paginile cărții sunt și fotografii frumoase, ilustrate de Victor Garștea – un îndrăgit fotograf de la noi.

Cea care mi-a plăcut în mod deosebit este fotografia intitulată ”Blocada trecutului”, compatibilă poeziei nr. 17: „ Iar cel mai greu,/ E după ce/ Iubești/ Pe-altcineva,/ Să-ncepi/ Să-nveți/ Să te iubești/ Pe tine.”

Garștea

”Blocada trecutului” de Victor Garștea

Despre cei care au făcut posibilă împletirea miraculoasă între poezie și fotografie, găsiți pe pagina 3 a cărții:

Zina Zen (pseudonim) s-a născut la 24 martie 1979 în Republica Moldova. Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea de Stat, București, și a cursurilor academice post-universitare, specializarea „Științe politice”, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București. în prezent își desfășoară activitatea în domeniul juridic. Este co-autoarea cărții „paraLELE”, editura Cartier, 2014. Scrie pentru versiunea online a revistei Tango/Marea Dragoste și pentru revista „15 minute”.
Blog: http://www.zinazen.revistatango.ro

Victor Garștea s-a născut la 4 iunie 1984 în Republica Moldova. Este absolvent al Colegiului Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Artă Plastică, și al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, specialitatea Arte Decorative, Chișinău, Republica Moldova. Este fotograf, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova, a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, printre care, expoziția personală „Dragostea pentru adevăr”, în 2014. A colaborat și colaborează cu mai multe reviste de specialitate, lucrările sale au fost publicate în cărțile „Republica Moldova Patrimonial”, în 2011, și „Antologia Fotografiei Basarabene”, în 2014.
site:www.garstea.com

Mai multe informații și fotografii de la lansarea cății „It’s complicated” găsiți la următoarele adrese:

Zina Zen: „De obicei, scriitorii nu scriu pentru bani. Ei scriu pentru ca inauntrul lor ceva arde.”  (perfecte.md)

Zina Zen: ,,Nu am apucat să fac botezuri, dar am făcut lansări” (promotime.md)

Cartea „It’s complicated” a fost lansată! Zina Zen a dat zeci de autografe (pentruea.md)

Grație librăriei online bestsseler.md, cartea mi-a fost distribuită prin curier într-un timp record de doar câteva ore! Vă recomand cu drag serviciile lor! Cartea este acum la reducere și costă 140 de lei.

Vă urez lectură plăcută!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s