Mare şi munţi laolaltă, asta găseşti la Savona!

Vara aceasta am îmbrăţişat valurile Mării Mediterane! În august, când soarele e mai dulce şi e păcat să stai acasă.

1

Din Collegno până în Savona, unde ne aştepta liniştit litoralul Mării Mediterane, am făcut un parcurs cu maşina de 4 ore. În luna lui cuptor străzile nu sunt aglomerate, aşa că am avut parte de o călătorie cu maşina suportabilă.

La chilometrul 53 am trecut prin Dogliani, un ţinut cu castele de poveste ale căror conuri ascuţite şi lungi mi-au amintit de arhitectura rusească. După Dogliani au urmat curbe prin munţi şi privelişti verzi de toată frumuseţea.

Savona ne-a întâmpinat cu mare şi munţi laolaltă, iar fericirea noastră a fost înzecită.

CIMG6086

Plaja este de o curăţenie impecabilă, iar în apă te vezi ca în oglindă. Nici urmă de alge, meduze moarte sau alte ”bijuterii” incomode pe malul mării, nisipul e curat şi el şi nu vine nici un vânzător nepoftit să-ţi vândă ce are când stai întinsă pe un şezlong să te bronzezi. Apropo de şezlonguri, le găseşti la un preţ de 7 euro în orice colţ al plajei doreşti. Liniştea este întreruptă doar de dansul valurilor mării, şi e absolut perfect!

sss

Hotelurile din împrejurimi sunt cu multe stele, cocoţate în vârf de munte sau mai aproape de litoral. Restaurantele cu preţuri accesibile şi mâncăruri tradiţionale italieneşti, japoneze ş.a găsiţi cât ţine plaja, unul lângă altul. Recomand restaurantele Samoa pentru cocktailurile delicioase şi Copacabana pentru cel mai bun cappuccino. Tot la Samoa încercaţi Spaghetti alle vongole şi ceva din meniul cu peşte (Totani, Gran Fritto, Gamberoni, Orate ş,a.), preţurile încep de la 14 euro. La stânga de Samoa este un restaurant cu specific aparte. Un întreg perete al restaurantului este amenajat cu rafturi de cărţi, astfel că în timp ce-ţi serveşti cafeaua poţi să-ţi alegi o carte şi să citeşti. Cărţile sunt şi de vânzare, aşa că poţi să-ţi procuri titlurile care-ţi plac, chit că sunt în italiană. Mark Levy, Camila Lackberg, Anne Tyler, Leander Deeny, Mark Twain sunt câţiva din autorii pe care poţi să-i găseşti.

CIMG6030

Dacă ai chef de fructe şi legume proaspete, le găseşti la magazinul Crai. Îl vezi repede datorită terasei cu mulţi palmieri din faţă.

La mare in Savona a fost minunat si o sa revin aici cu siguranta!

Un gând despre „Mare şi munţi laolaltă, asta găseşti la Savona!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s