Aşchii de cer şi ceai gustos pentru o zi împlinită

Îmi dau seama acum că nu întâmplător s-au grăbit atâţia copii să dea buzna în Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret chiar în ziua deschiderii acestuia. Primii 15.000 de copii care au vizitat salonul au primit în dar cartea-surpriză ,,Aşchii de cer”! Această cărţulie pentru copii şi părinţi, scrisă cu mult drag de Nicolae Dabija şi îngrijită cu ilustraţii de Constantin Balan, îţi face ziua mai frumoasă şi mai bogată. Vă las mai jos câteva gânduri din carte care mi-au plăcut foarte mult:

  • ,,Tot în cartea lui Enoh (între altele, cartea preferată a lui Iisus), se vorbeşte că nu numai oamenii au îngeri păzitori (unii, de care depind destinele altor oameni, au chiar câte doi), dar şi popoarele, dar şi diferite lucruri sau fenomene ale naturii: ploi, râuri, vulcani, furtuni, poduri… Prin urmare, şi unele cărţi, menite să schimbe destine (spre deosebire de cele care se nasc moarte) au îngeri. Care le ajută să fie scrise, le promovează, le ,,recenzează”, le fac căutate de cititori. A scrie o carte care să aibă înger, adică o carte vie, este, cred visul fiecărui scriitor.”
  • ,,Numai copiii pot vorbi cu Dumnezeu de la egal la egal.”
  • ,,Perfecţiunea lumii începe cu fiecare dintre noi. Nu aştepta de la alţii să fie corecţi, toleranţi, drepţi, cuminţi, curajoşi, incoruptibili, generoşi, modeşti, omenoşi, binevoitori, fii tu aşa cum i-ai dori pe alţii să fie. Fii tu mai bun şi lumea toată va fi mai bună. Cum este şi scris: salvează-te pe tine însuţi şi mulţi din jurul tău se vor salva.”
  • ,,Cei mai săraci sunt oamenii care au foarte mulţi bani, şi nimic altceva.”
  • ,,Dacă doreşti să devii în viaţă un om fericit, să fii bun şi harnic. Bunii mei părinţi mi-au dat astfel de înţeles că oamenii răi şi leneşi nu sunt niciodată fericiţi, chiar dacă au de toate. De ce? Pentru că nu merită. O reţetă simplă, la îndemâna tuturor. Să fiţi fericiţi!”
  • Câteodată, în lipsa unei icoane, şi un cui rămas la icoana furată, poate fi pentru un neam loc de închinare şi altar de nădejde în vremuri vitrege. De multe ori am impresia că Basarabia întreagă se mai roagă la piroanele în care au atârnat altădată icoane, care n-au fost repuse încă la locul lor.”
Reclame

2 gânduri despre „Aşchii de cer şi ceai gustos pentru o zi împlinită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s