În 2014 pregătiţi!

bucurie

În 2014 nu lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Astfel viaţa ne va modela într-un fel sau altul indiferent dacă suntem pregătiţi sau nu. Cel mai bine este să analizezi minuţios ce ai câştigat şi ce ai pierdut în anul precedent şi să-ţi canalizezi toate forţele pentru a schimba lucrurile în 2014, pentru a le face să mergă în favoarea ta, pentru a ajunge acolo unde vrei să ajungi fără să te înspăimânte un eventual eşec, pentru a deveni puternic, încrezut, curajos. Organizează-ţi priorităţile şi pune-ţi în frunte obiectivele principale pe care vrei să le atingi în acest an. Un om organizat şi responsabil va reuşi întotdeauna să facă faţă lucrurilor şi să iasă în picioare din orice.

Să fii spontan e la modă! În acest an încearcă să faci mai multe lucruri noi. Patinează! Chiar dacă nu ai făcut-o până acum şi te înspăimântă gheaţa. Nu vei învăţa niciodată să patinezi dacă te temi să-ţi juleşti de câteva ori genunchii. Călătoreşte mai des! Nu trebuie să aştepţi iarna pentru a pleca la munte sau vara pentru a pleca la mare. În fiecare anotimp poţi găsi destinaţii care să te impresioneze şi care să-ţi deschidă noi orizonturi. Citeşte mai mult, plimbă-te, cunoaşte oameni noi, schimbăţi locul de muncă, fă lucruri la care nu te-ai gândit că poţi fi în stare să le faci. Fii fără măsură şi încearcă să-ţi depăşeşti limitele, doar astfel vei afla de ce poţi fi în stare.

Nu aştepta să-ţi cadă din cer. Să ai un vis e bine. Dar nu e suficient doar să-l ai. El nu se va îndeplini de la sine dacă vei sta tolănit pe pat şi vei aştepta să-ţi cadă din cer. Munceşte pentru realizarea lui! Depune mai mult efort. Dă tot din tine pentru a face un pas înainte spre realizarea visului. Bate la mai multe uşi. Unele din ele pot să se deschidă! Arată ce poţi. Nu toţi oameni de lângă tine cunosc despre tine cât de bine ştii să cânţi, să dansezi, să pictezi, sau să împleteşti colaci.

Sănătatea este pe primul loc! M-am convins de acest lucru de mai multe ori pe parcursul lui 2013. Să fii sănătos trebuie să fie prioritatea ta numărul unu în aces an. Orice lucru defect din viaţa ta îl poţi repara, reînnoi, schimba cu altul, dar un trup bolnav nu îl poţi schimba cu altul, dacă tabletele şi alte doctorii nu mai au efectul scontat asupra lui. Ai grijă ce mănânci, pentru că noi suntem ceea ce mâncăm. Îmbogăţeşte meniul tău cu mai multe fructe şi legume. Mergi de mai multe ori la medic, chiar dacă ai o bunică care ştie leacuri pentru orice!

Vezi cine-ţi sunt prietenii. Prietenii te definesc, într-un fel sau altul. Cei care te-au dezamăgit de mai multe ori vor continua să o facă. Doar tu decizi dacă-i mai vrei lângă tine şi dacă mai accepţi să ţi se pună beţe în roate. Dacă nu te respecţi pe tine, nu te va respecta nici cel de alături. Renunţă la cei care te trag înapoi şi care nu fac altceva decât să-ţi consume energia zadarnic. Decât cu o sută de prieteni falşi, mai bine cu doi, trei adevăraţi.

Mama e una pe lume! În acest an spune-i mai des cât de mult o iubeşti. Nu aştepta ocazii speciale pentru  a-i  dărui o îmbrăţişare, o floare, un cadou. Nu trebuie să fie 8 martie ca să-i demonstrezi dragostea pe care i-o porţi. O poţi face în fiecare zi. Mama este persoana care îţi va fi alături în toate momentele vieţii, şi bune şi rele, şi te va susţine când vei avea nevoie de o vorbă caldă, de un confesor sau de un prieten. Mama este persoana în care poţi avea încredere deplină.

Să iubeşti pe cineva este cel mai frumos lucru.  Nu o să-ţi găseşti niciodată sufletul pereche dacă vei sta în faţa televizorului şi vei aştepta sau dacă vei da crezare horoscopului care-ţi spune că în anul ce vine nu-ţi prea surâde destinul în acest domeniu. Noi suntem singurii responsabili de propria fericire! Ieşi mai des cu prietenii, colegii şi familia. Astfel ai mai multe şanse să cunoşti oameni noi, să vezi lucruri frumoase, să petreci timpul agreabil şi să-ţi mai dezmorţeşti picioarele. Şi nu se ştie niciodată din cel colţ anume poate să-ţi zâmbească soarele!

Nu te teme să greşeşti! Dacă ai greşit odată e omeneşte. Nimănui nu-i reuşeşte din prima. Important e să te ridici în picioare şi să cotinui, să nu te laşi bătut şi să lupţi până la sfârşit. Un om cu adevărat puternic  nu se va lăsa intimidat de primele obstacole ieşite în cale.

Ascultă ce spun oamenii. Dar decide singur. Fiecare om e unic în felul său, şi de la fiecare ai ce să înveţi, bun sau rău. Oamenii sunt nişte vietăţi cu totul speciale. Te pot surprinde cânt te aştepţi mai puţin şi în cel mai bizar mod. Învaţă pe greşelile lor. Chiar dacă te dezveţi să mai iei capacul fierbinte cu mâna goală abia după ce te-ai fript de câteva ori, e mai bine să fii şmecher şi atent şi să nu laşi lucrurile negative să se repete.

Iartă-te şi iartă-i şi pe cei care ţi-au greşit. Dacă o să fim copii şi o să refuzăm să iertăm greşiţilor noştri, la un moment dat ne vom trezi singuri. Pentru că îţi greşeşc nu doar duşmanii. Oricine poate să greşească, intenţionat sau ba, la un moment oarecare. De asta şi suntem oameni. Nu mai suntem oameni când ne încăpăţânăm să fim orgolioşi, mândri şi intoleranţi, când refuzăm să mai oferim o şansă celor care o merită. În 2014 iartă-te pe tine şi iartă-i şi pe cei din jur. Începe noul an cu dreptul şi cu sufletul împăcat.

Nu înceta să visezi. Omul care nu mai are vise este un om trist.

2014-happy-new-year

Anunțuri

2 gânduri despre „În 2014 pregătiţi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s