Plăcinte, doruri şi amintiri

N-aş putea să uit nici dac-aş încerca mirosul dulce al plăcintelor aburinde de acasă. Soculente şi moi, abia rumenite la gura cuptorului, plăcintele de acasă nu se pot compara cu toate prăjiturile şi copturile din lume! Pentru că le face mama! Ştie ea o reţetă magică şi le pregăteşte atât de bine că ne adună imediat pe toţi cinci în jurul mesei, fără a ne anunţa când sunt gata. Şi sunt cele mai bune pentru că însumează o galerie întreagă de amintiri frumoase din copilărie noastră, legate de casa părintească, de părinţi, de bunici, de fraţi şi surori (ce bucurie să ai fraţi mai mari!), de zbenguieli prin praf cu picioarele goale, de genunchi juliţi, de bătături, de cântece, de jocuri şi alte ghiduşii cu care am gustat din viaţă, cu care am crescut!

getImage (1)

 

Acum, de când am crescut şi ne-a împrăştiat viaţa prin lume, ne hrănim cu amintirile acelor vremuri! Cu dulceaţa imaginilor din inima noastră în care mama ne dădea la fiecare plăcinţele cu umplutura dorită, şi ne pupa cu la fel de multă dragoste pe toţi, strângându-ne la piept. (Oh, mamă, cât pot să te iubesc de mult!)

Acum, că sunt în oraş, pot să-mi cumpăr orice fel de prăjiturică, plăcinţică, colăcel, sau pâine la orice colţ de stradă, din ce magazin doresc, fără să aştept. De toate dimensiunile dorite, formele dorite, culorile dorite, umpluturile dorite, până şi mirosurile dorite. Dar nu au acelaşi gust. Nu sunt ca ale mamei, nu sunt de acasă, din cuptorul mare la gură căruia aşteptam cuminţei şi ascultam poveşti până se coceau. Nu sunt cele cu care am crescut mari şi nu au în ele dragostea mamei. Sunt doar copturi, obişnuite, care doar ne satisfac o poftă de moment.

Acum, nu pot decât să mulţumesc mamei din tot sufletul, pentru toate dorurile, amintirile şi plăcintele copilăriei mele! Am un cufăraş drag cu amintiri dulci care-mi fac viaţa la fel de dulce, şi care mă ţine legată sufleteşte de casa părintească, de satul natal şi de toţi cei dragi inimii mele! Şi sunt fericită! (aşa cum ar trebuie să fie fiecare care-şi are, undeva, rădăcinile…)

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s