Am uitat să mai fim copii

13.09.11-Sfarsit de ieri

 

Oamenii au îmbătrânit înainte de vreme. Nu se mai ţin de mână, nu-şi mai zâmbesc, nu se mai îmbrăţişează şi le pasă prea mult de gura lumii. Sufletele lor îmbătrânesc înainte ca pe chipuri să se adâncească intolerantele urme ale timpului.  Dar sunt prea ocupaţi ca să observe. Sunt prea ocupaţi să fie mândri, îngânfaţi, îndărătnici, egoişti, invidioşi, orgolioşi, neîndurători, nepăsători, ursuzi şi răi. Foarte răi. Sunt supăraţi pe toată lumea, pe Dumnezeu şi pe ei înşişi. Mai ales pe ei.

Cât s-a schimbat astăzi omul! Dacă îţi vinde cineva o prăjitură te priveşte astfel de parcă ţi-ar reproşa timpul pe care l-a pierdut ca să gătească această prăjitură. Dacă îţi face cineva o favoare trebuie să fie sigur că o să i-o întorci înapoi. Oamenii s-au dezvăţat să mai fie fericiţi şi nu suportă săi vadă nici pe alţii aşa. (vorba ceea: Dacă mie mi-e rău e rău, dar dacă vecinului îi este şi mai rău decât mine atunci mi-e mai bine.) Merg pe stradă supăraţi şi încovoiaţi, cu capurile insistent plecate în pământ, când pe cer luceşte un ditamai soare.

Sunt tristă să constat asta, dar omul astăzi este foarte înrăit. Omul care a îmbătrânit înainte de vreme şi a uitat să mai fie copil.

Anunțuri

4 gânduri despre „Am uitat să mai fim copii

  1. Spunea un filozof la un moment dat că e inutil a încerca să schimbi lumea, de aceea mi se pare înțelept să fii tu copil, să te bucuri de copilărie -,,inima tuturor vârstelor”(Blaga), să visezi și să înghesui în fiece clipă amintirea fericirii. Dacă tu reușești să fii copil, raportează-te la tot ce te înconjoară ca și un unul, iubind și adunând totul în potirele sufletului. Numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s