Ruta ,,Coblevo-Chişinău” cu surprize

imagine simbol

imagine simbol

Numai cum n-a fost numită sărmana femeie: „Capră”, „Oaie”, „Idioată” şi cu alte cuvinte colorate. Mai rămânea să fie îmbrâncită afară din autobuz şi lăsată cu biletul în mână pe trotuar.

La Coblevo şoferii de autobuze nu se arată prea manieraţi, iar dacă mai încerci să-ţi aperi drepturile atunci sar în ajutorul şoferului impertinent şi ceilalţi pasageri.

Doamna Irina şi-a procurat bilete pentru ruta Coblevo-Chişinău cu 2 zile înainte de plecare. Deoarece are fetiţă a solicitat 2 locuri lângă fereastră, unde să fie mai puţină zăpuşeală. Locurile pe care le-a primit (48 şi 49) s-au adeverit, însă, cu surprize. Nu existau scaune numerotate cu aşa numere în autobuz. Femeia s-a aşezat necăjită pe alte 2 locuri.

Şoferul supărat foc a început s-o jignească pe femeie de faţă cu copilul acesteia, deoarece dânsa nu dorea să ocupe locurile din spate ale autobuzului, altele decât cele specificate în bilet. „Am plătit biletul la fel ca toată lumea, am tot dreptul să stau pe locurile indicate în el, de ce mă trimiteţi în spate?” se plângea femeia. „Eu ştiu mai bine unde să te aşez. Dacă nu te duci imediat pe locurile din spate nu pornesc autobuzul, capro!” Şi pasagerii au început s-o înjure, supăraţi că din cauza ei vor trebui să aştepte: „Din cauza unor idioţi vom mai pierde o oră aşteptând.” O femeie cu alţi doi copii: „Dacă ceva nu-ţi place du-te cu taxiul şi nu-ţi căuta aici drepturile”.

Femeia căreia i s-au încălcat drepturile şi a fost ofensată atât de şofer cât şi de pasageri a ocupat tăcută locurile din spate, altele decât cele stipulate în bilet. Mă întreb cât de neoameni pot fi unii oameni şi cât de nesuferită a fost călătoria pentru femeie şi fetiţa dânsei pe locurile înghesuite din spatele autobuzului.

Deşi se vând  bilete pentru 55 de locuri, în autobuz nu sunt toate numerele specificate în bilete, iar şofeul aşează pasagerii după bunul său plac.

6 gânduri despre „Ruta ,,Coblevo-Chişinău” cu surprize

  1. Nu trebuie lasata asa situatia. Cu martori si nu neaparat trebuie facut ceva. Eu de ex intr-o problema am mers la Protectia Consumatorului si sincer chiar si-au facut treaba. Si ea poate merge cu biletele si sa faca o adresa in care sa scrie tot cu lux de amanunte. Nu este admis asa ceva. Mai ales in prezenta copilului. Daca ar mai avea un martor sa confirme cele intamplate este ideal dar chia si fara trebuia sa faca scris la Protectia consumatorului. Sa aiba biletul de pe bilet se pot identifica datele firmei si sa scrie absolut toata patania. Si mai poate face o plangere sub forma de articol si sa il publice intr-un ziar sau televiziune.
    Succes.

  2. Situația este una ciudată pentru că nici unul dintre pasageri nu a înțeles că și el va ajunge într-o bună zi în aceeași situație. Din păcate ceva similar se întâmpla și în .ro cu nu foarte mulți ani în urmă când o firma locală de transport persoane făcea regulat drumuri Galați-București și retur cu maxi-taxi-uri mici de circa 20 de locuri și cei responsabili de repartizarea locurilor nu aveau nici o problemă în a separa grupurile și familiile. Dar măcar acolo se mai putea discuta și nimeni nu jignea pe altcineva…

  3. salutare oameni dragi,sa va spun si eu ce am patit la cobleva,la baza de odihna cometa 2 mio intrat in camera cineva cu cheia o discuiat usa si o intrat si nio furat plansata si bani si o incuiat usa la loc.Si treaba asta a fost cind noi eram la pliaja, si o intrat in mai multe camere.Va sfatuesc sa nu va duceti la cometa 2,ca o sa ramineti fara nimic.Cine are cheie in afara de cineva din personal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s