EL și EA sau… despre ALEGERI perfecte

O-floare-in-dar

Fiecare fată visează, încă micuță fiind, la ”Făt-Frumos”-ul care va veni într-o zi și-i va răpi inima. Și-l închipuie precum un erou din poveste, atribuindu-i cele mai spectaculoase trăsături de caracter. Frumos, puternic și plin de curaj – acesta o va lua cu el, o va duce departe și vor trăi precum în filmele americane cu happy end: „Fericiți până la adânci bătrâneți”!

Vine și momentul când îl întâlnești. E cel mai chipeș, cel mai amuzant, cel mai șmecher și cel mai galant din câți ai văzut vreodată. Și nu te deranjează că e don juanul cartierului atâta timp cât ești convinsă că vine numai peste tine cu atâtea și atâtea declarații de dragoste, complimente și promisiuni. E generos în cuvinte dulci și nu ezită să te alinte mieros de fiecare dată. Te-i fi gândit că poate fi perechea ta ideală și închizi ochii la micile sale defecte, gândindu-te că trecerea timpului le va schimba. Uiți doar că omul nu se schimbă niciodată. Începe să treacă timpul și tu te vezi prinsă din toate părțile într-o relație care nu e tocmai roz precum ți-ai imaginat la început. Faptul că arată impecabil de fiecare dată și continuă să te măguliască cu cele mai siropoase cuvinte nu te mai impresionează. Știi că sunt doar vorbe. Îi simți superficialitatea de cum începe să deschidă gura. Îți dai seama că doar îți face jocul, că, de fapt, îi place să fie văzut de cineva mai ”colorat” decât este. Va veni însă momentul când vei înțelege că nu mai poți trage de fire la infinit. Să te mulțumești cu ceea ce ai ar însemna să fii de acord că meriți mai puțin. O să crezi că nu vei putea face față unei rupturi, de aceea vei tinde să răscolești prin amintiri – poate, poate găsești o dovadă care v-ar da o șansă. Însă nu poate fi altfel: dragoste sau este, sau nu-i. Îți dai seama că în această relație n-ai făcut decât să te minți, încercând să-l vezi cum nu putea să fie, căutând în el eroul visurilor tale. Și nu e vinovat el că nu este așa precum ți-ai fi dorit, ești vinovată tu pentru alegerea pe care ai făcut-o. Îmi amintesc aici de un citat din Calomnii mitologice: „Nu bărbații sunt de vină pentru dereglările dragostei, ci speranțele pe care ni le-am pus noi, femeile, în ei.”

Când o să încerci să-ți refaci viața construindu-ți fericirea alături de altcineva, fosta dragoste o să te învinovățească de toate insuccesele relației voastre. Va face tot posibilul să te simți vinovată pentru faptul că ”nu a mers” să fii fericită cu el. O să treci peste și vei căuta iubirea în altă parte, uitând că aceasta fuge tocmai de cei care o caută insistent. O să trecă ceva timp până te restabilești emoțional. Vei înceta să mai cauți și te vei bucura de tine, de viață, de compania celor dragi ție. Și atunci când nu te vei mai deranja de acest aspect al vieții tale, vei observa cum dragostea vine când te aștepți mai puțin, când nici n-ai fi crezut.

Într-o seară de mai îl întâlnești pe el. E un băiat obișnuit, la prima vedere. Doar că e mai serios și mai rezervat în exprimări. Și se pare că nu-ți prea acordă atenție (atâta câtă ai fi vrut). Nu e tupeistul, don juanul sau măgulitorul care caută să-ți intre în grații. Dar nu o va face nici pe indiferentul. Diferența e că nu te privește ca pe un trofeu, ci ca pe o ființă cel puțin egală lui, care trăiește, simte, visează. O să-ți dai seama, entuziasmată, că te atrage anume prin faptul că e cu cărțile pe față. O să-ți spună direct dacă nu este interesat de tine, sau, în celălalt caz, o să accepte amabil să vă vedeți. O să încerci jocurile ”de-a iubirea” pe care le-ai mai folosit și în alte cazuri și o să-ți dai sufletul cu împrumut. Te gândești că astfel vei căpăta teren și vei avea timp să înțelegi dacă este el sau nu ”pentru tine”, ca să nu repeți greșelile din trecut. Doar că el nu va accepta jumătățile de măsură. Va fi destul de matur ca să înțeleagă imediat ce e bine și ce e rău, de ce are și de ce nu are nevoie, ce este pentru el și ce nu. O să începi să te îndrăgostești și e posibil să-ți răspundă cu reciprocitate. Va fi rezervat în declarații de dragoste însă atunci când îți va spune un ”Te iubesc” o va face din toată inima. Și nu va mai trebui să ghicești dacă o spune sau nu din sinceritate, fiind că nu vede dragostea ca pe o ”joacă”. N-o să se bată cu alții pentru a-ți demostra cât de puternic este, dar îți va veni de fiecare dată în întâmpinare când vei avea greutăți. O să te iubească pentru ceea ce ești, și nu pentru că te întâlnești cu el.

Când o să întălnești bărbatul acesta vei înțelege că ai făcut alegerea perfectă. Că el este perfect. Perfect pentru tine!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s