,,Zece negri mititei” de Agatha Christie

Zece negri mititei, Agatha Christie (anul publicării: 1939)

Zece negri mititei, Agatha Christie (anul publicării: 1939)

Încă un roman spectaculos semnat de cea căreia i se zice ,,Regina Crimei”!

Cartea aceasta m-a surprins din momentul când mi-am dat seama că cunosc deja subiectul. După a zecea filă citită știam exact ce urmează să se întâmple. Și asta pentru că am vizionat, cu câțiva ani în urmă, filmul realizat după motivele romanului. Nu aș putea specifica ce mi-a plăcut mai mult, deoarece în ambele cazuri am fost ținută cu sufletul la gură, cu o curiozitate de nedescris.

Zece persoane sunt invitate pe o insulă (,,Insula Negrilor”) pentru a petrece o mică vacanță de o săptămână în casa unui oarecare Owen, pe care nu l-au cunoscut niciodată. Misterul începe când aceștia sunt omorâți unul câte unul, conform unei poezii pentru copii, ,,Zece negri mititei”. Când victimele realizează că nu mai este nimeni pe insulă cu excepția lor, încep să se suspecteze una pe alta. Interesant este faptul că fiecare dintre cele zece persoane au înfăptuit, în trecut, câte o crimă. Rămâne să citiți cartea pentru a afla cine a organizat totul, sau să priviți filmul, care redă detaliile romanului întocmai.

Mai jos puteți citi poezia după care se urmărește fiecare omor în parte:

1

2

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, (născută Miller15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste.

Până în 2006, cărțile sale s-au vândut în două miliarde de exemplare, în întreaga lume. Agatha Christie a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi.

Puteți lectura ,,Zece negri mititei” online, accesând următorul link:

,,Zece negri mititei”

Reclame

5 gânduri despre „,,Zece negri mititei” de Agatha Christie

  1. Agatha Christie are titlul de Regina Crimei, şi îl merită pe deplin; am citit multe cărţi de ale ei; cele care m-au impresionat cel mai mult şi ţi le recomand, sunt: „Moarte pe nil”, „O crimă anunţată”, „După funeralii” şi unul pe care nu l-am citit, dar urmează (am auzit ca e poate cel mai bun), „Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd” şi să nu uit de „13 la cina”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s