Culorile fericirii

Soarele mă ciupește de vârful nasului și îmi zâmbește! Probabil e la fel de fericit ca și mine în această mirifică zi de primăvară, când totul în jur e numai iubire! Nu întâmplător o fi zăbovit astăzi mai mult pe bolta cerească… Stau cocoțată pe o bancă în parc și mă uit de jur împrejur: nu credeam că fericirea poate fi atât de colorată!

Plin de viață, fiecare colțișor de natură dansează ospitalier în întâmpinarea frumuseții. Și atâta frumusețe în jur! Firicele de iarbă își înalță sfios căpșoarele verzi deasupra pământului, oamenii zâmbesc voioși unii altora și își dau binețe, perechi de îndrăgostiți își destăinuie dragostea sub cerurile întinerite de lumină! O fi complice primăvara la atâta căldură și frumusețe câtă văd în jurul meu?

A zis bine cineva: ”Raiul este pe pământ: aici și acum!”
Să-l întâmpinăm deci cu un zâmbet și să fim fericiți, chiar dacă avem (poate) atâtea de făcut și de rezolvat…

20130105012500Sunt fericită până și la gândul că foarte curând va trebui să mă apuc de studiat pentru conferința științifică la care particip… Deși economia nu este nici pe departe cea mai ușoară dintre specialități.

Fericirea este în noi, și noi suntem aceea care alegem cum vrem să fim!

Astăzi am făcut lucruri importante și mai puțin importante. Dar le-am făcut din plăcere și cu plăcere. Nu din responsabilitate sau pentru că ”așa trebuie”. Deci îmi pot considera ziua împlinită!

Ce am făcut astăzi:

 1. Am spus părinților mei cât de mult îi iubesc! (I-am îmbrățișat strâns, i-am sărutat și le-am mulțumit pentru toată dragostea pe care mi-o împărtășesc zi de zi.)
 2. Am dăruit o floare unei doamne pe care o admir și o respect foarte mult! (Ți se umple sufletul de bucurie când reușești să câștigi un zâmbet și să binedispui pe cineva!)
 3. Mi-am sunat surioara și i-am amintit cât este de importantă pentru mine, și cât de mult o apreciez pentru toate câte am învățat de la ea! (E o adevărată binecuvântare să ai o soră mai mare.)
 4. Am petrecut alături de cel mai dulce omuleț din viața mea – cea mai caldă și colorată zi din această primăvară! (E minunat când prietenul tău adoră la fel de mult același anotimp pe care îl adori tu!)
 5. Mi-am făcut o listă în carnețelul meu zilnic cu cele mai importante lucruri (10 la număr) pe care trebuie să le fac în această săptămână. (Organizarea și planificarea eficientă a timpului m-a ajutat întodeauna să-mi realizez bine și la timp obiectivele.)

Culorile fericirii le găsești nu doar în această primăvară, ci și în tine însuți! Îndrăznește și permiteți astăzi (și nu numai) să fii fericit!

P.S.: Eu iubesc primăvara! Dar tu? 🙂

 

5 gânduri despre „Culorile fericirii

 1. Şi mie îmi place primăvara, când copacii sunt înfloriţi, când natura se trezeşte la viaţă. Îmi plac zâmbetele cu care oamenii privesc o zi frumoasă, uşurătatea pe care o au paşii lor scăpaţi din cizme şi bocanci. Este interesant că deşi nu-mi plac ploile, îmi place cum arată natura după o ploaie, cu picături aninate de ramuri, de iarba de-un verde crud.

 2. Salutare, drag blogger!

  Inițial vreau să-ți mulțumesc pentru activitatea ta internautică!
  Cu plăcere lecturez articolele semnate de tine și recomand și altora același lucru.
  Să știi că această postare a întrat în vizorul meu pentru revista blogurilor în cadrul emisiunii „Blogosfera Radio: Seara pe on-line cu Rodion” din 14 mai 2013.
  În această ediție, împreună cu Diana Țâmbală am fost inspirați de rîndurile semnate de tine.
  Te invit pe tine și vizitatorii tăi să asculții discuțiile pornite de la lectura acestui articol acesînd link-ul : http://www.trm.md/ro/blogosfera-radio-seara-pe-on-line-cu-rodion/blogosfera-radio-seara-pe-on-line-cu-rodion-si-diana-tambala/

  Notă: Acest talk-show despre și împreună cu cei din lumea virtuală îl puteți asculta în fiece marți de la 20.15 la 21.00 on-line la Radio Moldova Muzical (http://trm.md/ro/radio-on-line-muzical/ )
  Orice ediție înregistrată a emisiunii o veți găsi pe http://www.trm.md/ro/blogosfera-radio-seara-pe-on-line-cu-rodion/

  Cu gratitudine,
  Realizatorul şi producătorul
  Rodion Guștiuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s