O carte, un vis împlinit…

caaaaaaaaaarti

Suntem studenţi şi s-ar părea că avem tot timpul din lume la dispoziţie. Nu se cere de la noi decât să învăţăm şi să ne realizăm visele. Că doar, pe lângă cochetări, distracţii, aventuri şi alte tentaţii ale tinereţii mai avem şi vise, nu? Ele ne surâd şi ne fac cu ochiul, în ele ne vedem viitorul şi predestinaţia.

 Eu mă văd peste ani jurnalist profesionist, tu – avocat celebru, el – medic stomatolog ş.a.m.d. Dar cât de repede trec anii de studenţie şi cât de puţine reuşim să facem când oferim prioritate în viaţa noastră altor lucruri decât cărţilor – cele care ne vor ajuta să devenim stăpâni pe visele noastre.

Cărţile sunt precum un bulgăraş de înţelepciune indispensabil devoratorilor de cunoştinţe, visătorilor care-şi preţuiesc timpul şi aspiraţiile, celor care ştiu exact ce vor de la viaţă. Şi unde, dacă nu la bibliotecă, putem face rost de aceste neasemuite comori?

Biblioteca ULIM se îndoaie sub greutatea atâtor colecţii care împlinesc rafturile. Avem la dispoziţie totul pentru a purcede la drumul destinat realizării viselor noastre, dar sălile de lectură, dotate cu toate comodităţile, adesea sunt goale. În bibliotecă vezi zilnic doar câțiva  studenţi care se interesează de o anumită carte, şi aceea pentru cursul la care au în ziua următoare ore sau examen.

Unde e interesul nostru pentru lectură? Chiar ne oferă Internetul toată informaţia şi cunoştinţele necesare pentru autoperfecţionare? Sau care sunt motivele pentru care astăzi nu se mai citeşte?

Mă doare să văd operele lui Boccaccio, Alighieri, Shakespeare, Gogol, Moliere, Dostoievski, Kafka, Tolstoi, Twain, Hugo, Eminescu ş.a. uitate în ungherele rafturilor. Avem atâtea să învăţăm din ele! Şi nu dispunem de prea mult timp cum ni se pare. Cei câţiva ani de facultate vor trece ca gândul şi vom ajunge să ne pară rău pentru că am neglijat cărţile – aceste veritabile comori.

Dragi studenţi şi scumpii mei prieteni, vă îndemn să credem în visele noastre şi să începem realizarea lor prin acumularea cunoştinţelor. Biblioteca ULIM-ului ne aşteaptă!

Anunțuri

3 gânduri despre „O carte, un vis împlinit…

 1. @ Buna seara !
  Din pacate , TIMPUL alocat citirii unei CARTI este din ce in ce mai nesemnificativ iar TIMPUL pentru DISTRACTII este din ce in ce mai mare ! E necesara si distractia dar facuta cu „cap” iar CARTEA nu trebuie neglijata sub nici o forma !
  Pe vremea cand elev eram,profesorii ne precizau LECTURA OBLIGATORIE pentru vacanta de vara . O citeam pe toata dar cel mai mult imi trezeau interesul carti precum Razboi si Pace, Napoleon Bonaparte, Prin foc si sabie si toate cartile care descriau evenimentele petrecute in cel de-al Doilea Razboi Mondial .
  Felicitari pentru INDEMNUL adresat colegilor STUDENTI !
  Succes in toate !
  Cu stima,
  Aliosa.

  • Aveti perfectă draptate. Trebuie să alocăm timp pentru lectură și să nu uităm, de asemenea, și de distracții.
   Un student organizat va reuși să le îmbine eficace pe ambele!
   Multumesc pentru răspuns.
   Toate bune vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s